Ce trebuie să știi despre tratamentele anti-aging ?

posted in: anti-aging | 0

Propulsione_Ossigeno_VisoDe la o anumită vârstă, orice femeie simte mai puternic efectele trecerii timpului asupra tenului său. Ritmul accelerat de viață și poluarea înconjurătoare își pun clar amprenta asupra tenului și accelerează procesul de îmbătrânire. Astfel, o regresie în producția de acid hialuronic, colagen și elastină poate începe chiar de la vârsta de 25 de ani. În funcție de bagajul genetic al persoanei, de zona în care locuiește și de stilul de viață abordat, semnele de îmbătrânire pot să apară un pic mai devreme sau un pic mai târziu, însă nimeni nu poate ocoli complet procesul de îmbătrânire a tenului.  

Ce ar ar trebui să știe o femeie înainte de a-și pune problema de a face tratamente anti-aging?
În primul rând, dat fiind volumul de produse, clinici și saloane anti-aging disponibile pe piață, documentarea este esențială . În momentul în care decideți să investiți într-un tratament trebuie să aveți un bagaj de cunoștințe despre locul unde îl veți efectua, să cunoașteți aparatura și produsele pe care le vor folosi. Programați-vă la o simplă consultație ca să vedeți în mod direct în ce condiții se desfășoară activitatea și cât de pregatit este personalul.

Nu uitați ! Atunci când vorbim despre anti-aging niciun tratament nu trebuie efectuat în lipsa unei consultații în prealabil. În cazul de față, nu vorbim despre o curățare clasică sau de aplicarea unei măști. Anti-aging-ul este un procedeu mai complicat, ce trebuie adaptat nevoilor personale ale fiecărui pacient.

Durata unui tratament variază în funcție de problema atacată și de tehnicile și tehnologia utilizată. De regulă, ne așteptăm la rezultate imediate chiar de la prima ședință, dar acestea nu sunt definitive decât dacă este parcurs întreg procesul recomandat de specialist. Este vorba de o colaborare pas cu pas cu specialistul anti-aging, o dată în cadrul clinicii prin procedurile aplicate direct, dar și prin respectarea ritualului recomandat de întreținere pe care trebuie să îl urmați acasă. Astfel tratamentul aplicat de specialist, bazat pe serumuri concentrate, adaptate perfect tenului tău, este susținut prin produse de întreținere, recomandate în așa fel încât să nu provoace reacții adverse și să ajute procesul de rejuvenare.

Una dintre cele mai frecvente întrebări cu care se confruntă specialiștii din acest domeniu este „în cât timp va dispărea acest rid ?”.  Răspunsul însă nu este atât de simplu. Perioada variază în funcție de tratamentul pe care l-ați efectuat, de substratul morfologic, de calitatea tratamentelor anterioare etc. Chiar dacă prietena cea mai bună a avut rezultate spectaculoase într-o singură săptămână, asta nu înseamnă că și organismul dumneavoastră va reacționa la fel.

Nu în ultimul rând, o atenție deosebită în tratamentele anti-aging trebuie acordată produselor pe care le folosiți, atât în cadrul clinicii cât și acasă. Pentru ca tenul să beneficieze de îngrijire optimă este esențial să investiți în produse de calitate, testate clinic și care au la bază elemente cheie pentru activarea proceselor naturale. Căutați produsele pe bază de acid hialuronic nano-molecular (low-molecular),  ionizat, ce penetreză optim dermul.  De asemenea, urmăriți ca acestea să fie mineralizate, lucru care facilitează trecerea acestora prin membrana celulară și transportul substanțelor active.

Cu drag pentru toate cititoarele mele care vor să se simtă bine în propria piele !

Dr. Artemisia Nicolau-Gorea