10 sfaturi pentru un ten sănătos

posted in: anti-aging | 0

Faţa noastră este oglinda noastră, reflectă şi interiorul sufletului nostru. Un chip frumos, luminos, prietenos, vorbeşte despre o persoană echilibrată, mulţumită de tot ce este în jurul ei.

Ca să aveți un ten frumos și sănătos, m-am gândit că v-ar prinde bine aceste 10 sfaturi, pe care le recomand cu căldură în urma experienței personale și profesionale, ca femeie, medic și specialist anti-aging.

1. Ai grijă la diferenţele de temperatură. Cu precădere în această perioadă, variaţiile cald-rece afectează rezistenţa pielii şi o expun îmbătrânirii precoce. Aceasta trebuie protejată atât din exterior, dar şi din interior, prin intermediul alimentelor pe care le consumăm.
2. Renunţă la fumat. Nu mai este niciun secret că fumatul îmbătrâneşte tenul, accelerând apariţia ridurilor.
3. Nu injecta produse de proastă calitate în ten. Chiar dacă tehnologia a evoluat şi îţi oferă posibilitatea de a apela la diferite trucuri pentru a-ţi menţine tenul tânăr, trebuie să ai grijă la calitatea şi frecvenţa unor substanţe precum acidul hialuronic sau micro particulele de silicon.
4. Demachiază-te corect în fiecare seară. Nu sufoca tenul cu foarte multe produse şi demachiază fiecare zonă în parte cu produsul specific, deoarece, de exemplu, nu toate produsele pentru faţă sunt destinate şi pentru zona ochilor.
5. Nu uita de rutina zilnică de îngrijire a tenului. Seara, curăţarea este foarte importantă, pentru a îndepărta toate substanţele de origine adipoasă, cum sunt resturile de fond de ten, sebumul şi substanţele aduse de poluare. Ritualul de frumuseţe trebuie respectat şi dimineaţa, deoarece peste noapte glandele sebacee produc sebum, iar în contact cu aerul, cu perna, au loc depuneri pe ten, care trebuie curăţat.
6. Odihneşte-te suficient. Somnul de frumuseţe nu trebuie să lipsească, deoarece fiecare oră de somn pierdută se reflectă la nivelul feţei prin aspectul obosit, riduri fine şi cearcăne. Încearcă să dormi 8 ore în fiecare noapte !
7. Respectă o alimentaţie sănătoasă. Obiceiurile alimentare se pot vedea şi pe chipul tău: atât timp cât respecţi o alimentaţie echilibrată, vei reuşi să oferi tenului nutrienţii de care are nevoie pentru a-i conferi strălucirea naturală.
8. Foloseşte produse adecvate pentru tenul tău. Orice produs, cât de bun ar fi, dacă nu este potrivit tenului tău, dăunează. Acesta trebuie să ţină cont şi de procedurile prin care tenul a trecut anterior (peeling, laser, tratamente mai mult sau mai puțin invazive).
9. Ieşi cât mai mult afară pentru a lăsa tenul să respire, dar nu uita de protecţia solară. Lipsa de contact cu aerul îşi pune amprenta pe chip, aşa că nu ezita să ieşi la o plimbare în parc. Totuşi, indiferent de anotimp, protecţia solară trebuie să fie o prioritate.
10. Hidratare, hidratare şi iarăşi hidratare! Fie că ne referim la cei minim 2l de apă pe care trebuie să îi bem în timpul zilei, fie la cremele speciale pentru tipul nostru de ten, dacă îţi doreşti catifelare şi luminozitate, nu trebuie să neglijezi acest aspect.

Acestea fiind spuse, bine ai venit în locul unde sănătatea și frumusețea se întâlnesc !

Din dragoste pentru voi  și pentru știința anti-aging,

Dr. Artemisia Nicolau-Gorea